Saturday, April 23, 2011

Pelik ke tak makan tempoyak tapi makan durian?


Aku pun taktahulah kenapa. Aku cukup suka makan durian. Fresh from kulitnya yang pacak-pacak itu. Takpun pengat durian..sekali dengan pulut dan santan...Yaaaaaaaaa~~ Heaveeennnnnn! Aroma nye yang..fuuhhh...orang park depan rumah, baru bukak boot, aku dari dalam dah terbau sensor durian..*wink*wink*


Tapi aku masih tak dapat terima tempoyak sampai sekarang. Padahal tu memang dah sah-sah spesies durian. Mungkin aku tak dapat terima kelembikkan sang tempoyak itu. Entahla..

Ada satu lagi peliknya, walau aku tak makan tempoyak, aku tersangat suka ikan patin masak tempoyak. * yaaaa..tetibe teringat ikan patin masak tempoyak Temerloh~~~*


Gambar ihsan pakcik Google.


Erk.

Tiba-tiba aku kompius dengan diri sendiri.

Pelik sangat ke ha tak makan tempoyak tapi makan durian?

10 comments:

Mama Melissa said...

fini makan durian & tempoyak. tp tak makan segala macam gulai dr tempoyak. hehehe

puteri ain said...

tak pelik . sebab saya pun macam tu . hehe

syaz@rozelt said...

syaz pon makan durian je..klu tempoyak x makan..tp pernah tmakan sambal letak tempoyak..tp sodap jugak..hehe

mie said...

fuh!!
sodap ni...
boleh order ke? hehheee

Eza said...

Mama Melissa: hhehe..aik cmtu plak.hihi..akak xtau nape xbole btol terima tempoyak tu....aduss

puteri ain: yessza ade geng!

syaz: aiseyh eza pnh try skali mmg xbole telan..huhu

mie: bole2,order kat kedai ek. :P

Arpiiz said...

kita mempunyai citarasa yang samalah kalau macam tu..hehehe

fiezah91 said...

hahaha.. tak pelik kot sebab saya dilanda benda yang sama..hahaha.. makan durian tapi tak makan tempoyak.kita serupa =.="

aiman rashidd said...

sy tak makan dua dua :) HAHAHAHA

dulu makan tapi sekarang tak , kenapa tu ntah le :) happy weekend !

ct_cucubi said...

saya suke mkn segala jenis yg dari durian.. suker jugak sambal tempoyak.. tapi yg buat sendiri atau yg kat kampung jerk.. sbb salunya yg kat kedai tu dah x best.. ada campuran pisang etc.. dan rsnya dah masam.. tempoyak yg sedap x masam sgt.. masih ade manis2.. cuma campuran durian dan garam( ade org letak gula skit). disimpan tempat sejuk.. sbb kalau x sejuk, temppoyak akan jd masam.. yes hidup sambal tempoyak!

puteri ain said...

hehehe ! hai geng .. hehe