Tuesday, April 19, 2011

Korang nak diskaun bila bayar roadtax ?



Pada semua pemilik kereta sekalian * yang ada kenderaan dua roda ,duduk tepi diam-diam eh*...korang nak tak:
  • Diskaun tiap kali renew insurans kereta?
  • renew roadtax tanpa perlu beratur kat Pos Malaysia?
  • sambil korang goyang kaki, roadtax di hantar straighhtttttt bebetul depan pintu opis takpun rumah korang?
  • servis yang tip top tanpa perlu sumpah seranah mamat yang suka potong barisan, takpun minah kaunter yang slow, barisan yang panjang takpun terkejar-kejar pergi pos sebelum dorang tutup?
Uiiii..I nak..uols taknak sudah! Baru-baru ni guna satu perkhidmatan dari Etiqa iaitu:



Tip-top punye servissss.Dalam masa 10minit je I dah selamat bayar roadtax dan juga insurans kereta. Tup-tup lepas bayar je terus on the spot dapat email pengesahan berapa jumlah yang korang bayar untuk roadtax dan insurans. Cepat ok..walau I terhegeh-hegeh bayar dekat pukul 12 malam. Hehe.I like sangat-sangat..barulah IT namanye..syabas merebeta Etiqa! Korang hanya perlu bayar for renewal insurans kereta dan sejurus selepas selesai bayar, akan ada link untuk sambung ke MYEG untuk bayar roadtax pulak.efficient..servis yang sangat puas hati. Ada diskaun 10% lagi untuk insurance renewal. Korang taknak ke? Banyak tu boleh jimat. Rakyat Malaysia kan suka diskaun. Hehe..


Note: anyway I tak bape pasti syarikat insurans lain selain Etiqa/Etiqa Takaful ada termasuk tak dalam ni. Takpe, try test cuba je.. :)

Tak caye? cer cube cer cube..

5 comments:

puteri ain said...

hehe.. baiklah . akan ce try ce try.. hehe

Arpiiz said...

ala, saya cuma bawak motor je..T_T

fiezah91 said...

hehehe.. memang senang la gitu nak renew roadtax lps ni.huhu

aiman rashidd said...

boleh pulak macam tu ye :)

Eza said...

puteri ain: se sile..se sile..

Arpiiz: hihi..takpe take note ni mana satu 1 day awk pakai 4 roda plak kannn ;)

fiezah91: mmg sng pon..cpt&mudah :)

aiman: skrg mcm2 adaaa :)