Thursday, February 10, 2011

Please dont grow up too fast..

Budak-budak zaman sekarang macam-macam karenah.

For me, zaman sekolah ialah zaman paling best dan cool...

Tapi zaman sekolah juga ialah zaman yang bakal menentukan siapa kita di masa depan..
Silap langkah, habis.

Kids nowadays, terbalik 100%.
Dulu, i dont even care untuk berfesyen, weh..ill grow up jugak one day kan?
I dont even bother to lepak kat kedai mamak eventho rumah member yang aku selalu lepak [ salah statement ; untuk study ye rakan-rakan], dekat giler dengan deretan kedai.

Bile pergi rumah kawan untuk study, aku memang study ok. Sejam study, setengah jam gosip. hahaha..at least aku study betul-betul ok?

Budak sekarang, study dengan handphones and cameras ..
Sambil study sambil ambik gambar member sebelah,gambar pen, gambar budak laki kat depan, gambar diri sendiri buat muncung itik.
Haih,kesian.


Kids nowadays, dok menghabihkan duit makbapak, fesyen giler-giler, sekali tengok gaya macam budak 20's..tapi kalau dah budak tuh namanye budak jugak....kau mekap tebal pun aku nampak macam badut jugak.
Kau ingat cantik sangat ke umur belas-belas dah berangan jadik 20's? nanti kau 20's nak jadi umur berapa? 40's? Cepatlah kau tua kalau macamtu.Tua sebelum usia. Nightmare. Nangis.

Kids nowadays sibuk nak berkapel.. "i u, i u".. geli gile.
Budak dulu pun couple, tapi tak segeli budak zaman sekarang. Kids nowadays lebih berani.
Korang pernah baca paper budak 5&6 tahun rakam aksi lucah? Dulu ade ke berita macamtu? Haram korang nak jumpa.Adab pun entah hilang ke mana...

Bagi diorang takde couple itu tak cool. Mesti ikut kawan-kawan.Huh, kau tengok result exam kau hancur nanti cool ke tidak?

Kids nowadays; please dont grow up too fast..Sile jadi normal please.

Tak seronok pon jadi orang dewasa ni. Banyak benda kene pikir selain hiburan aje.
Masa kamu tetap akan tiba jua.




Note: Teknologi memang memudaratkan dan membuatkan budak-budak zaman sekarang ;tak sedar dek untung. Bersyukurlah dengan hidup kamu sekarang.*semua sumber gambar ialah ihsan pakcik google.*

7 comments:

Anonymous said...

btul btul.. kazen saya aritu dia cam bebudak dulu2.. tak mekap2.. pastu skali tu kengkwan dia datang umah ajak kluar.. mak dia tgk mak dia lak yg suruh dia pakai mekap supaya boleh 'in' ngan kengkawan dia.. aman dulu, klau pompuan pkai mekap kecik, mak tak bagi kluar umah..

sicKo^ said...

btul btul.. kazen saya aritu dia cam bebudak dulu2.. tak mekap2.. pastu skali tu kengkwan dia datang umah ajak kluar.. mak dia tgk mak dia lak yg suruh dia pakai mekap supaya boleh 'in' ngan kengkawan dia.. aman dulu, klau pompuan pkai mekap kecik, mak tak bagi kluar umah..

Eza said...

tula kan..dulu lain,skrg lain...dulu dunia aman,skrg makin rosak...mcm2 boleh jadi

P0polita said...

yup betol2..setuju ngn eza cakap.. bdk2 sekarang mmg advance dr segi macam2.. kan?

Eza said...

itula...tapi terlampau advance pun xelok sbnrnye..huuhuhu risau

MulutPayau said...

budak2 skrang makin berani..di skolah akak..ada mrid thun 5 bwak vcd lucah tuk diberi pda kwan2..masa kita rmpas tu..dia kata vcd tu citer polis.. bila kita buka jer vcd tu..mmng trkejut giler...tak taulah apa nak jadi...

Eza said...

alamak yeke??dahla menipu, bwk cd lucah lagi., sampai cmtu skali..haih..zmn anak2 eza akan dtg cmane nnt ... >.<'