Monday, February 14, 2011

My hero died on Valentine's Day!


And that is one of the thousand reasons why i didnt celebrate V-Day.Korang celebrate ke? Yang bercinta tu toksah nak sakan sangat sambut eh. Korang sambut paderi kristian tau dak? Meh aku paste dari wikipedia:
The day is named after one or more early Christian
martyrs, Saint Valentin.


Reason lain kenapa aku tak sambut
  • HARAM.
  • tak berminat
  • tak berminat
  • tak berminat
eh macam sama jek reason? Cui~

Anyway, siapakah dia hero ku itu? Arwah atok Omar bin Zabidi. Aku masih ingat, malam sebelum arwah meninggalkan kami, sorang-sorang cucu dapat soalan berbentuk agama. Mine ialah:
  • awak dah hafal baca doa qunut?
Esok pagi nye, sejurus selepas arwah sembahyang subuh, raya ke-6, arwah meninggalkan kami buat selama-lamanya....al-Fatihah. So dari korang sambut V-Day tu, lebih baik korang sedekahkan al-fatihah buat arwah atuk aku, juga pada mereka yang dah pergi meninggalkan kita....dapat gak korang kumpul pahala,dari buat dosa jek...

Note: Moga arwah ditempatkan dikalangan golonganMu yang beriman.

9 comments:

mofaizmz said...

dah ramai org perkatakan dan bincangkan tentang keharaman smbut hari pakcik valentine ni.. kalau ada gak yang xreti bahasa lg, nak kena ketuk kot..

chiLleD...!! said...

innalillahiwainnailaihiraji'un..

cikCEPET said...

yup betul tuh..
buang masa smbut mende yg ta bfaedah kan.kan.kan :))

Eza said...

mofaizmz: ramai yg still xphm bahase mslhnye...huhu

chilled: :)

cikCEPET: btul3

FaD + iLaH said...

huhu say no to valentine...tp ade je yg smbut gak..sedih2..huhu

nida husna said...

buang masa jer kan sambut menda2 ni..
baik sambut maulidur rasul kan.. :)

MulutPayau said...

salam maulidur rasul...
Tak de faedahnya nak smbut vlntnes day tu...buang masa jer..

Al-Fatihah tuk arwah...

✖sLp mE pLz™✖ said...

Al-Fatihah tuk arwah...

**mcm copy paste, mmg pon huhu

Eza said...

fad+ilhah - yup,say NO.

nida husna- tula kan..mmg sgt buang masa.

MP- thx kak :)

slp me plz- hehe xksh la copy aste pon...thx dear :)