Tuesday, May 24, 2011

Perompak merompak yang dirompak.


Apa perasaan you all bila rumah yang baru dimasuki tak sampai sebulan dimasuki pencuri and habis segala barang kemas/elektrik dalam tu???

Kesian kan?

Malam semalam rumah cousin aku dimasuki pencuri. Baru nak merasa rumah baru kot.Yang tragiknye, perompak tu BERKOPIAH...memalukan islam je weh! Yang bestnye merompak PETANG, siap BAWAK KERETA masuk dalam kawasan rumah...waduh waduh, ini konsep baru ni-merompak sukahati..takpayah pepenat tunggu malam..siap boleh angkut carpet kot??? Aik, ko nih dah miskin sangat ke rumah ko takde karpet eh? kesiannnnnnnnnnnnn.... Siap orang sebelah dengar bunyi radio bagai.. eh eh, macam tuanrumah plak ko ek...

Jiran-jiran yang tak berapa dikenali [baru sebulan pindah kan?], hanya nampak orang berkopiah dan berkereta je..disebab kan merompak waktu petang,dorang tak suspect ape-apela...

Yang bestnye kawasan perumahan tu ade guard.....yang tak catit sebarang nombor plat kereta yang tak dikenali. Wife cousin aku suspect maybe guard ni bersekongkol..yelaaa,takkan tak pelik kereta tak bersticker keluar kawasan perumahan dengan barang penuh dalam kereta [siap angkut tv besar bagai..barang kemas habis licinnnnnnnnn].

Aku rase dorang merompak adela dekat sejam lebih-lebih. Yela siap boleh angkut banyak barang and sempat selongkar album kawen..ini yang bahaya ..takut diorang songlap sekeping dua buat simpanan..hmmmm. Diorang ni konsep merompak apeni? merompak & santai????

Ahhhh gilaaa ini semuaaa..tetibe aku teringat perompak berkopiah dan berjubah kat kedai baru-baru ni keluar paper..sekeluarga lagi tu....sekarang orang baik pun sebenarnya kita harus berhati-hati.....orang takbaik pun aku ushar semacam...ini nampaknye semua orang pun aku kene ushar semacam ke eh?? erkk!

3 comments:

Mama Melissa said...

mak aih.. bahayanyaaaa..... apa punya penyamun tu. macam mana dia masuk rumah kak? ke dia ada master key?

ct_cucubi said...

ish.. bhya nya.. mcm2 taktik skrg org nak buat jahat.. :(

Eza said...

Mama Melissa: taktaula..elok je takde kesan kene kumpil ke ape..advance btol dorg ni..

ct_cucubi: itula psl..kesian btol..