Tuesday, March 22, 2011

Chocolate Strawberry


Di satu malam yang hening, I tiba-tiba rase macam nak mengunyah. So sepantas kilat dengan penuh gaya atlet, turun laju-laju ke dapur dan usha ape yang ado. I dahulu dengan ucapan maap sebab kualiti gambar yang tersangat buruk. Ape nak buat, dah puas mencekik baru teringat nak update blog. Hehehe. Okey jom cekidaud!

Belen strawberry yang ade. Kan dah cakap ni belen. Before teringta nak post dalam blog adela 2 bekas besar aku mencekik sensorang. ERR [ tetibe pasni nak terus timbang]

Cekidaud lagi, ade cokelat masakan.. So panaskan coklat atas kuali kecik..api suam-suam kuku jek..takpun angkat jauh sikit kuali tu [untuk tak kene api secara langsung], and tambah butter juge susu segar ..semua ni untuk dibuat topping. Tengah-tengah panas tu amik strawberry and celup sebanyak korang suka .Yummehh~

Dah siap, taruk dalam fridge dalam 10minit. Tapi sebab aku tak menyabo, so 5minit pon tak sampai. Heeheheh. Ni lah hasilnye setelah separuh perjalanan dalam perutku.
Kalau tak membukit banyaknye strawberry coklat ni. Sorry yer keadaan buah begitu kasihan..jadi camtu sebab I tindih-tindih strawberry dengan banyaknye.. Hehehe..nyum nyummm~ :



FUHHH NIKMAT!
Alhamdulillah.



Note: Mr.Rider tak suka makan strawberry. Baguslah tu..nanti sesape bagi you strawberry, sile donate kat I dengan sukarela yek!

1 comment:

ct_cucubi said...

sedapnyeeeerrrrrrrr... bikin gue laparrrrrrr!!!!!!!!