Thursday, February 17, 2011

Kucing pun kene diabetis??


Awal-awal membela due ekor budak bebulu nih, aku tak heran sangat. AL-maklum garang ya rabbi...rasa nak lepuk jek..huh! Brape kali aku kene cakar asal nak pegang dia...Datang dekat jek,die bukak langkah seribu.kuang asam.aku ni monster ke?mencik tawww.abis kulitku yang mulus ni taow. Tapi sekarang kemain manja ya rabbi...sikit-sikit nak menggesel kat aku.Gedik semacam.

Last week aku anta Garfield ke Hospital Veterinar Gasing, Petaling Jaya. Dah sampai masa dia bukak jahitan dan dawai dia. And aku nampak ni:



Kucing ni kene diabetis. Ok ni first time aku tau. Kat dahi dia ada luka. Kata doktor, tanda-tanda kucing yang ada diabetis ialah banyak makan, banyak minum, tapi kurus. Eh, jom tengok muka Garfield yang terbaru :)

Ni pandangan dari bawah. Bulu dagu masih shy-shy cat nak tumbuh. Yelah, dagu dia dibentuk semula selepas hancur. Sile rujuk gambar di bawah ,meh aku paste balik. Nak tau lebih lanjut sile
rujuk Label 'Kcing The Story' kat sebelah kanan untuk tau lebih lanjut ape jadi kat Garfield.

Dagu hancur.


Sejurus selepas operation : dagu dibentuk semula. Tu tengah bengkak giler.

Time ni Garfield boleh makan melalui tiub saje. Bengkak semakin susut.

Ni time bawak balik rumah..Tapi kembali bengkak dagu dia :(

Note: Garfield dah semakin sihat .YEAY!

3 comments:

sicKo^ said...

siannyer kucing tu.. semoga kucing awak cepat sembuh

alongizhamhadi said...

kucing kene kencing manis???hmmm...ps ni bg kucing mnum ayaQ ketum..ubat kencing manis tu...

✖sLp mE pLz™✖ said...

sian gafil..
muge cepat smbuh..
bg mam peria, konfem baik..